Fa'aaliga!Ua suia le tau o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo!

Fa'aopoopo le tau fa'aulufale i luga o ta'avale eletise ma fa'atūina le aofa'i e leai se tau (M12 Taula Tau)

Ina ia faʻaosofia le gaosiga i totonu o le atunuʻu, o loʻo fuafua le malo o Pasila e faʻateleina le tau o oloa faʻaulufale mai i luga o taʻavale eletise (e aofia ai taʻavale eletise ma taʻavale hybrid) ma faʻatuina se quota zero-rate.Ole fua faatatau fou ole lafoga e ono amata ile Tesema 1. E tusa ai ma faʻamatalaga, o matagaluega ma komisi talafeagai i Pasila ua oʻo i se maliega i luga o le faʻatupulaia o tau o oloa mai fafo i luga o taavale eletise ma fuafua e faʻasolo malie le lafoga i le 35% i le 2026;i le taimi lava e tasi, o le zero-tariff import quota o le a faʻaitiitia i lea tausaga ma lea tausaga seia oʻo ina faʻaleaogaina i le 2026.

Kolea i Saute

O tau o oloa e 76 o le a faaitiitia i le tausaga fou(Fa'a filo ma nati)

E tusa ai ma se lipoti a le Yonhap News Agency ia Novema 22, ina ia faʻamalosia le faʻatauvaʻa faʻapisinisi ma faʻaitiitia le tau o tau, o Korea i Saute o le a faʻaititia le tau i luga o oloa 76 i le tausaga a sau.O le Matagaluega o Fuafuaga ma Tupe na tu'uina atu se fa'aaliga fa'aletulafono i le "2024 Periodic Flexible Tariff Plan" o lo'o iai mea o lo'o i luga i le aso lava e tasi, lea o le a fa'atinoina mai ia Ianuari 1 i le tausaga fou pe a mae'a taualumaga talafeagai.E tusa ai ma le faʻamalosia o le faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa, o oloa autu e aofia ai le quartz glass substrates, lithium nickel cobalt manganese oxide, alumini alumini, nickel ingots, disperse dyes, sana mo fafaga, ma isi. masoa, suka, pinati, moa, fuamoa gaosi oloa mo meaai, faʻapea foʻi ma le LNG, LPG ma le suauʻu mama.

Fa'aluaina le tapula'a o lafoga toe fa'afo'i mo turisi mai fafo

Na taua e le Matagaluega o Tupe a Korea i Saute e faapea, ina ia mafai ona faatosina mai tagata tafafao mai fafo ma siitia le pisinisi o tagata tafafao maimoa, o le a faaluaina e Korea i Saute le aofaʻi o le faʻatauga mo tagata tafafao mai fafo e fiafia i le toe totogiina vave o lafoga i le tausaga fou i le 5 miliona won.I le taimi nei, e mafai e tagata tafafao maimoa mai fafo ona maua lafoga toe faʻaleleia i le taimi lava lea pe a faʻatau oloa e itiiti ifo i le 500,000 won i faleoloa faʻapitoa.Ole aofaiga ole fa'atauga ile tagata ile malaga e le mafai ona sili atu ile 2.5 miliona won.

Initia

Lafoga maualalo o tupe maua o le suauu mama(Fa'atonuga vaila'au)

E tusa ai ma se lipoti mai le Associated Press ia Novema 16, ua tuu i lalo e Initia le lafoga o tupe mama i luga o le suauu mama mai le 9,800 rupee i le tone i le 6,300 rupee i le tone.

Mafaufau e faaitiitia lafoga i luga o taavale eletise faaulufale mai mo le lima tausaga (Fa'avili filo a le tagata lava ia)

E tusa ai ma le Associated Press, o loʻo mafaufau Initia e faʻatino se faiga faʻavae lafoga e lima tausaga i luga o le faʻaulufaleina mai o taʻavale eletise atoa e faatosina ai kamupani e pei o Tesla e faʻatau atu ma iu ai ina gaosia taavale i Initia.O loʻo faʻatulagaina e le malo o Initia ni faiga faʻavae e faʻataga ai kamupani faʻavaomalo e faʻaulufale mai taʻavale eletise i fua faʻatatau pe a faʻamaonia e le au gaosi oloa e iu lava ina gaosia ia taʻavale i Initia, fai mai tagata masani i le mataupu.

O tiute fa'ato'a lafoa'i fa'ae'e i luga o tioata fa'afefe fa'aaogaina i masini fale Saina(Pa'u I le Taula Fa'alautele)

I le aso 17 o Novema, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Tupe ma Tupe Maua a Initia se faʻasilasilaga e taʻu mai ai o le a talia tulafono a le Matagaluega o Pisinisi ma Alamanuia a Initia i le aso 28 o Aokuso, 2023 mo oloa e afua mai pe faaulufale mai mai Saina ma le mafiafia i le va o le 1.8 mm ma le 8 mm ma se vaega e itiiti ifo pe tutusa ma le 0.4 sikuea mita.Na faia e le kamupani se fautuaga lelei mulimuli e tetee atu i le lafoaia o ipu tioata mo meaafale ma filifili ai e tuuina atu se lafoga e lima tausaga e tetee ai le lafoaia o oloa o loo aafia i Saina, faatasi ai ma le aofaiga o lafoga e amata mai i le 0 i le 243 tala Amerika i le tone.

Tiute e tetee i le lafoa'iina i luga ole lanu o mea'ai fa'ameamea fa'anatura mika a Saina(U Bolt Meafaigaluega)

I le aso 22 o Novema, na tuʻuina atu ai e le Ofisa o Tupe Maua a le Matagaluega o Tupe a Initia se faʻaaliga e taʻu mai ai na latou taliaina le iloiloga o le vaeluagalemu o le anti-dumping ma le fautuaga mulimuli na faia e le Matagaluega o Pisinisi ma Alamanuia a Initia i le aso 30 o Setema, 2023, mo le le faʻaogaina o mea. grade natural Mika pearlescent pigments alamanuia e afua mai pe faaulufale mai Saina., na filifili e toe iloilo le tiute anti-dumping i luga o oloa o loʻo aʻafia i le mataupu mai Saina.O le aofa'i o lafoga fetu'una'i e US$299 i le US$3,144/metric tone, ma o le a fa'amanaia nei faiga se'ia o'o ia Aukuso 25, 2026.

Myanmar

Lafoga o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo e ala i Daluo Port ua faaitiitia i le afa(Fa'amau Fa'amau Hex Head)

O le Ofisa o Lafoga o le Sone Faapitoa Faapitoa i Sasae Shan State, Myanmar, talu ai nei na tuuina mai ai se faasilasilaga e faapea e amata mai ia Novema 13, 2023, o oloa uma e faaulufale mai ma auina atu i fafo e ala i le Daluo Port o Saina o le a tuusaunoa mai le 50% lafoga.

Sri Lanka

Siitia lafoga fa'apitoa o oloa i luga ole suka mai fafo(afa afa)

Ua fa’ailoa mai e le Matagaluega o Tupe a Sri Lanka e ala i se fa’asalalauga a le malo e fa’apea, o le lafoga fa’apitoa o oloa e fa’ae’e i suka mai fafo o le a si’itia mai le 25 rupee/kg i le 50 rupee/kg.O le suiga o lafoga o le a amata faamamaluina mai ia Novema 2, 2023 ma o le a aoga mo le tausaga e tasi.

Lafoga fa'aopoopo o tau (VAT) o le a si'itia ile 18%

Na lipotia e le "Morning Post" a Sri Lanka i le aso 1 o Novema e faapea o le Fofoga Fetalai o le Kapeneta o Sri Lanka Bandura Gunawardena na fai mai i se fonotaga a le au tusitala e amata mai ia Ianuari 1, 2024, o le lafoga faaopoopo a Sri Lanka (VAT) o le a siitia i le 18%.

Iran

Fa'aitiitia tele le tau o pa'u mai fafo(E ala i le Bolt Concrete)

Na lipotia mai e le Iran's Fars News Agency ia Novema 13 e faapea o Fahzadeh, le taitaifono o le Iranian Consumers and Producers Support Organization, fai mai o le a matua faaitiitia le tau o paʻu a Iran mai le 32% i le 10%, ma o le a faia e le au faaulufaleina ni auala lava e faateleina ai le sapalai o maketi.O le a tatou vaʻaia le faʻaititia o tau o paʻu.

o Filipaina

'Otioti le tau fa'aulufale mai gypsum(U'a'au Fa'a filo)

E tusa ai ma se lipoti a le Filipaina "Manila Times" ia Novema 14, na sainia e le Failautusi Aoao o Bosamin le "Poloaiga Faʻatonu Nu. 46" i le aso 3 o Novema e faʻaitiitia ai mo sina taimi le tau o oloa mai fafo i luga o le gypsum natura ma le anhydrous gypsum i le zero e lagolago ai fale.ma atina'e tetele e fa'ateleina ai le fa'atauva'a o pisinisi fa'apitonu'u ma sima.Ole fua faatatau ole tau e fa'amuamua e aoga mo le lima tausaga.

Lusia

Fa'aititia le tau o le suau'u i fafo(U'u vaila'au M16)

I le aso 15 o Novema, i le taimi o le lotoifale, na taʻua ai e le Matagaluega o Tupe a Rusia e faapea, ina ua paʻu le tau o le suauʻu fuʻa a le atunuu o Urals, na filifili ai le malo e faʻaitiitia le tau o oloa auina atu i fafo i le US $ 24.7 i le tone amata mai ia Tesema 1. O le taimi muamua lea a Rusia. ua tuu i lalo le tau o suauu i fafo talu mai Iulai.A faatusatusa i lenei masina, ua pa'u i lalo le tau o le US$24.7 i le tone i le 5.7%, e tusa ma le US$3.37 i le paelo.

Armenia

Fa'aopoopoina o faiga fa'avae tau lafoga mo le fa'aulufaleina mai o ta'avale eletise

Armenia o le a faʻaauau pea ona tuusaunoaina taavale eletise mai le faʻaulufaleina mai o le VAT ma tiute o tiute.I le 2019, na faʻamaonia ai e Armenia le tuusaunoaga o le VAT faʻaulufale mai o taavale eletise seʻia oʻo ia Ianuari 1, 2022, lea na faʻalauteleina ia Ianuari 1, 2024, ma o le a toe faʻaopopoina ia Ianuari 1, 2026.

tau fa'aulufale mai ma auina atu i fafo, tiute auina atu i fafo ma oloa faaulufale mai, lafoga o oloa auina atu i fafo

Thailand

Faʻatonuina o tiute faʻafefe i luga o ipu uamea Wuxi e fesoʻotaʻi ma Saina

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Thailand Dumping and Subsidy Review Committee se faʻasalalauga e taʻu mai ai na filifili e toe faʻaaogaina faiga faʻafefeteina e faasaga i ipu uʻamea Wuxi e afua mai i Saina, Korea i Saute ma le EU, ma le totogiina o tiute e tetee atu i le lafoaia e faʻavae i luga o le tau o le fanua ( CIF), fa'atasi ai ma fua faatatau o lafoga mai le 4.53% i le 24.73 i Saina.%, Korea i Saute 3.95% ~ 17.06%, ma le Iuni a Europa 18.52%, amata mai ia Novema 13, 2023.

Fa'atonuina o tiute e tetee atu i le lafoa'i i luga o ili u'amea fa'apa'apa a Saina

Le Thailand Dumping and Subsidy Review Committee talu ai nei na tuuina mai ai se faasilasilaga e faapea ua latou filifili e toe faatino faiga e tetee atu ai i le lafoaia o uʻamea uʻamea e afua mai i le atunuu tele o Saina, Taiuani, le Iuni a Europa ma Korea i Saute, ma totogi tiute e tetee atu i le lafoaia. e fa'atatau i le tau o fanua (CIF), fa'atasi ai ma fua faatatau o lafoga.E 2.45% ~ 17.46% i le atunuu tele o Saina, 4.28% ~ 20.45% i Taiwan, 5.82% i le EU, ma le 8.71% ~ 22.67% i Korea i Saute.O le a amata faamamaluina mai ia Novema 13, 2023.

Iuni a Europa

O tiute e tetee atu i le lafoaia o mea ua tuuina atu i le polyethylene terephthalate Saina

I le aso 28 o Novema, na tuʻuina atu ai e le Komisi Europa se faʻasalalauga e faia se faʻatonuga muamua e tetee atu i le lafoaia o polyethylene terephthalate e afua mai i Saina.O le fa'ai'uga muamua o le fa'ae'eina lea o le tiute fa'atete'e o le lafoa'i mai le 6.6% i le 24.2% i luga o oloa o lo'o a'afia.O le oloa e aofia ai le polyethylene terephthalate ma le viscosity o le 78 ml/g pe sili atu.O nei faiga e amata mai i le aso talu ona tuʻuina atu le faʻaaliga ma o le a aoga mo le 6 masina.

Argentina

Fa'atonuina o tiute e tetee atu i le lafoa'iina o sipa fa'aSaina ma a latou vaega

I le aso 4 o Tesema, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Atenitina se faʻasalalauga e faia se faʻataʻitaʻiga e tetee atu i le lafoaʻiina o faʻasalaga i zippers ma vaega e afua mai i Saina, Pasila, Initia, Initonesia ma Peru.Na muamua faʻatonuina o oloa na aʻafia i Saina, Initia, Initonesia ma Peru na lafoaʻi.O le lafoaia o le tele o mea na faaleagaina na mafua i le fale gaosi oloa a Argentina;na fa'atonuina o oloa a Pasila o lo'o a'afia ai na lafoa'i, ae o le lafoa'i e le'i mafua ai se fa'aleagaina tele po'o le fa'amata'u o le fa'aleagaina o pisinisi a Atenitina.O le mea lea, na filifili ai e tuʻuina atu tiute le tumau e tetee i le lafoaia o le 117.83%, 314.29%, 279.89%, ma le 104% i luga o oloa o loʻo aʻafia i Saina, Initia, Initonesia, ma Peru.O fua fa'atatau i oloa o lo'o a'afia i Saina, Initia, ma Initonesia e fa'aaoga mo le fa masina, ma o fua fa'atatau i oloa o lo'o a'afia i Peru e aoga mo le fa masina.mo le ono masina;i le taimi lava e tasi, o le suʻesuʻega anti-dumping o oloa Pasila o loʻo aʻafia ai o le a faʻamutaina ma e leai ni faiga faʻatauvaʻa o le a faʻatinoina.O oloa o lo'o a'afia ai o sipi ma fusi ie i u'amea masani, nilon po'o polyester fiber nifo ma tui filifili nifo.

Madagascar

O le fa'atupuina o le puipuiga o le lafoga i luga o vali mai fafo

I le aso 13 o Novema, na tuʻuina atu ai e le Komiti o Puipuiga a le WTO le faʻaaliga puipuia na tuʻuina atu i ai e le aumalaga a Madagascar.I le aso 1 o Novema, 2023, na amata ai ona faʻatinoina e Madagascar se faʻataʻitaʻiga puipui e fa tausaga i le tulaga o quota mo paʻu mai fafo.E leai se lafoga fa'asao o le a fa'ae'eina i fa'aulufale mai i totonu o le quota, ma e 18% le lafoga fa'asao o le a fa'ae'e i luga ole laiga fa'aulufale mai e sili atu i le quota.

Aikupito

E mafai e tagata mai fafo ona fa'aulufale mai ta'avale e leai se tau

Al-Ahram Online na lipotia mai ia Novema 7 e faapea o le Minisita o Tupe a Aikupito o Ma'it na faasilasila mai talu ai ona toe faalauiloa e Aikupito se fuafuaga o taavale faaulufaleina e leai se totogi i le aso 30 o Oketopa, e tusa ma le 100,000 tagata mai fafo o loʻo nonofo i fafo ua lesitala i luga o le initaneti, e atagia ai le E malosi le fiafia i lenei mea. fuafuaga.O le fuafuaga o le a tumau seia oo ia Ianuari 30, 2024, ma e le tau totogia e tagata mai fafo le tiute o le tiute, lafoga faʻaopoopo ma isi lafoga pe a faʻaulufaleina taavale mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia i Aikupito.

Colombia

Lafoga i meainu suamalie ma mea'ai le lelei

Ina ia faʻaitiitia le meaʻai ma faʻaleleia le soifua maloloina lautele, ua tuʻuina atu e Kolomupia se lafoga e 10% i luga o meainu suamalie ma meaʻai le lelei o loʻo i ai le tele o masima, gaʻo faʻafefe ma isi mea aoga talu mai Novema 1, ma o le a faʻateleina le lafoga i le 15% i le 2024. Si'itia ile 20% ile 2025.

ISA

Ua una’ia e le to’atele o faipule le malo ina ia siitia le tau o oloa mai fafo i ta’avale mai Saina

Talu ai nei, o le tele o faipule o Amerika ua unaʻia le pulega a Biden ina ia siitia le tau o taavale mai fafo na faia i Saina ma suʻesuʻe auala e taofia ai kamupani Saina mai le o ese mai Mekisiko e auina atu taavale i Amerika.Fai mai Reuters, o le tele o faipule o Amerika na lafo atu se tusi i le US Trade Representative Dai Qi, e talosagaina le siitia o le 25% o le tau o oloa faaulufale mai o taavale a Saina.E lei vave tali mai le Ofisa o le US Trade Representative ma le Amapasa Saina i Uosigitone i talosaga mo se manatu.O le 25% o le tau o taavale a Saina na tuuina atu e le pulega o le Trump talu ai ma na faalauteleina e le pulega a Biden.

Vietnam

E 15% le lafoga a kamupani o le a fa’ae’e i kamupani mai fafo e amata i le tausaga fou

O le aso 29 o Novema, na pasia aloaia ai e le Konekeresi a Vietnamese se pili e tuʻuina atu ai le 15% lafoga faʻapisinisi i kamupani mai fafo.O le tulafono fou o le a amata faamamaluina ia Ianuari 1, 2024. O lenei gaioiga e ono afaina ai le malosi o Vietnam e faatosina mai ai tupe teufaafaigaluega mai fafo.O le tulafono fou e faʻatatau i kamupani o latou tupe maua e sili atu i le 750 miliona euros (tusa ma le S$1.1 piliona) i le itiiti ifo ma le lua o le fa tausaga talu ai.Ua fa'atatau e le malo e 122 kamupani mai fafo i Vietnam e tatau ona totogi lafoga i le tau fou i le tausaga fou.

Algeria

Soloia o lafoga pisinisi pisinisi

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a Algeria TSA, na faʻaalia e le Peresetene Algeria Tebboune i le fonotaga a le kapeneta i le aso 25 o Oketopa o le a faʻaleaogaina lafoga pisinisi mo pisinisi uma.O lenei fua o le a aofia i le 2024 Tupe Tulafono.I le tausaga talu ai, na faʻaumatia ai e Afghanistan lafoga pisinisi mo atinaʻe i le gaosiga o galuega.O le tausaga nei, na faʻalauteleina ai e Afghanistan lenei fuataga i pisinisi uma.

Uzbekistan

Tuusaunoaga mai lafoga faaopoopo tau i luga o galuega faatino i le itu lautele ua faatinoina e ala i le faatupeina o aitalafu mai fafo

I le aso 16 o Novema, na sainia ai e le Peresetene Uzbek Mirziyoyev le "Faiga Faaopoopo i luga o le Faatelevaveina o le Faʻatinoina o Poloketi Faʻatupeina e Faʻaaogaina Faʻalapotopotoga Faʻava-o-Mafo ma Faʻalapotopotoga Tau Tupe", lea e faʻamaonia mai le taimi nei seia oʻo ia Ianuari 1, 2028, o le aofaʻi o tupe faavae a le setete o le a avea ma Poloketi i totonu. o fanua fa'aagafesootai ma atina'e fa'atino e le 50% po'o le sili atu o le tala fa'atatau o tupe ma atina'e e ala i nonogatupe mai fafo, vaega po'o le fa'atupeina atoa mai fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo ma fafo, e tuusaunoa mai lafoga fa'aopoopo.Poloketi e toe fa'atupe pe fa'aaitalafu i faletupe faapisinisi e le tuusaunoaina mai le VAT.ofo fa'atatau.

Peretania

Fa'ailoa fa'aitiitia lafoga tetele

Na ta‘ua talu ai nei e le Minisita o Tupe a Peretania, Jeremy Hunt, talu ai ua ausia le sini o le faaitiitia o le tau o le tamaoaiga, o le a faalauiloa e le malo se fuafuaga mo le atinaeina o le tamaoaiga mo se taimi umi ma faataunuu ana tautinoga e faaitiitia lafoga.I lalo o le faiga faavae fou, o le a tipi e Peretania le lafoga a tagata faigaluega mai le 12% i le 10% mai ia Ianuari 2024, lea o le a faʻaitiitia ai lafoga e sili atu i le £ 450 i le tagata faigaluega i le tausaga.E le gata i lea, mai ia Aperila 2024, o le maualuga o le Inisiua a le Atunuu mo tagata faigaluega a le tagata lava ia o le a faʻaititia mai le 9% i le 8%.

Denmark

Fuafua e totogi lafoga tiketi vaalele

E tusa ai ma lipoti atoatoa mai le aufaasālalau mai fafo, ua fuafua le malo Tenimaka e tuʻuina atu se lafoga vaalele i luga o tiketi vaalele, lea e tusa ma le 100 Danish kroner.I lalo o le fautuaga a le malo, o le a sili atu le taugofie o vaalele vaʻalele ae sili atu le taugata.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau faaopoopo e lele mai Aalborg i Copenhagen i le 2030 o le DKK 60, ae o le lele i Bangkok o le DKK 390. O le tupe maua lafoga fou o le a faʻaaogaina mo le suiga lanumeamata o le vaalele vaalele.

Uruguay

VAT i luga o le taumafaina e turisi mai fafo i Iukureini o le a faaitiitia pe tuusaunoa i le vaitau o turisi

 

Iurukuei i luga o le upega tafaʻilagi o talafou i luga o le initaneti "Boundaries" lipotia ia Novema 1 e faʻapea, ina ia mafai ona tosina mai le tele o tagata tafafao maimoa mai fafo ma faʻalauteleina le atinaʻeina o tagata tafafao maimoa i le taumafanafana, na faʻamaonia ai e le Matagaluega o le Tamaoaiga ma Tupe a Uruguayan tuusaunoaga lafoga mai ia Novema 15, 2023 ia Aperila 30, 2024. turisi fa'atau lafoga fa'aopoopo i Iukureini ma fa'agata le fa'atinoina o le lafoga o tupe maua a le tagata lava ia ma le lafoga o tupe maua e le nofomau e fa'atatau i konekarate le tumau lisi o fale mo fa'amoemoega turisi (o le vaitaimi konekarate e itiiti ifo i le 31 aso).O le a tu'uina atu e le malo se toesega lafoga e 10.5% o le aofa'i o tau o le lisi.

Iapani

Mafaufau e tulimata'i Apple ma Google mo lafoga fa'atauga

E tusa ai ma le "Sankei Shimbun" a Iapani, o loʻo suʻesuʻeina e Iapani le toe fuataʻiina o lafoga ma mafaufau i le tuʻuina atu o lafoga faʻaaogaina o App i luga o kamupani IT e pei o Apple ma Google e iai faleoloa App e faʻamautinoa ai le saʻo o lafoga.

Mafaufau e fetuutuunai tulafono faatonutonu o lafoga o taumafa mo tagata tafafao mai fafo

Ua manatu Iapani e sui le auala e aoina ai lafoga mai tagata tafafao maimoa e faaitiitia ai faatauga taufaasese, na lipotia mai e Nikkei Iapani.I le taimi nei, ua tuusaunoa e Iapani tagata faatau faavaomalo mai lafoga taumafa i oloa faʻatau i totonu o le atunuʻu.O faʻamatalaga na fai mai o loʻo mafaufau le malo o Iapani e faʻatupu lafoga i luga o faʻatauga amata ile tausaga faʻaletupe 2025 ona toe faʻafoʻi lea o lafoga mulimuli ane.I le taimi nei, o faleoloa e tatau ona totogi e latou lava le lafoga pe afai latou te le iloa ni faʻatauga taufaasese, o le tala lea a le lipoti.

Barbados

Fetuuna'iga o lafoga a kamupani mo atina'e fa'alotoifale.

"Barbados Today" lipotia ia Novema 8 e faapea o Barbados Palemia Mottley na fai mai i le tali atu i le 15% o lafoga maualalo maualalo o lafoga faava o malo toefuataiga o le Faalapotopotoga mo le Galulue Faʻatasi ma le Atinaʻeina o Tamaoaiga (OECD) o le a faʻamalosia i le tausaga a sau, o le a amata le malo o Barbados. mai Ianuari 2024. Amata mai i le aso 1, o le a faʻatinoina le lafoga 9% ma le "lafoga faʻaopoopo" i nisi o atinaʻe faʻavaomalo, ma o le lafoga o le 5.5% o le a tuʻuina atu i nisi o pisinisi laiti ina ia mautinoa e totogi e pisinisi se lafoga lelei e 15. % e tusa ai ma tulafono e puipuia ai le afaina o lafoga.


Taimi meli: Tes-11-2023
  • Muamua:
  • Sosoo ai: